Manueel Praktizijn

Hilly Huisman

Behandelingsvormen

Breussmassage

De breussmassage is een zeer zachte energetische ruggewervelkolom massage en is vooral gericht om de functie van de tussenwervelschijven te verbeteren.

Dornmethode

De Dornmethode is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels worden gecorrigeerd. Met behulp van de Dorn Breuss methode kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van de ruggewervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden.

Wat is de Dorn methode?
Door middel van deze methode kun je op dynamische maar zachte wijze een afwijkende stand van een wervel of gewricht corrigeren. Met name wordt daarbij gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Zoals iedereen kan begrijpen heeft het weinig zin iets te corrigeren als de oorzaak van het probleem niet wordt aangepakt. Bijvoorbeeld beenlengte verschil als gevolg van bekkenscheefstand. Wat het ook bijzonder maakt is de actieve rol van de cliënt in het proces door faciliterende bewegingen uit te voeren tijdens de behandeling.

Dynamische Massage

Bij een dynamische massage wordt door een aaneenschakeling van rollende, wiegende, schuddende en rekkende handelingen het lichaam op een dieper niveau 'bewogen' en geeft ontspanning.

Forearm massage

Een massagetechniek met het gebruik van onderarmen en ellebogen en olie

Hand en Voetmassage

DTF2015 handmassage 17DTF2015 hand en voetmassage 17

Je handen en voeten gebruik je het grootste deel van de dag en toch wordt hier vaak geen extra aandacht aan geschonken. Een hand- en voetmassage werkt ontspannend, maar het heeft ook een functie. In de handen en voeten bevinden zich reflexzônes en deze staan in verbinding met de organen. Als de handen en voeten gemasseerd worden, geeft dat een ontspannen gevoel.

Indiase hoofdmassage

DTF2015 indiase hoofdmassage 11Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat blokkades worden opgeheven en dat vervelende spanningsophopingen verlichtingen krijgen. Het heeft effecten op lichamelijk en psychisch niveau, doordat de geest kalmeert en ontspant.

Japanse Cosmo Facelift

DTF2015 cosmo 08Voor wie?

Voor vrouwen en mannen van alle leeftijden.

Voor jongere mensen is het een preventieve behandeling tegen veroudering, voor de rijpere huid werkt Japanse Cosmo Facelift aan het verminderen van de gevolgen van huidveroudering, fijne lijntjes, rimpels maar ook ouderdomsvlekken.

Wat is het?

De Japanse Cosmo Facelift maakt gebruik van Shiatsu op het gezicht en hoofd, evenals een diepe massage van de gezichts weefsels, zachte massage van de huid en enkele lymfedrainage technieken.

DTF2015 cosmo 13

Wat doet het?

Door het activeren van de specifieke huidzones is er niet alleen een werking op de gezichtshuid en gezichtsspieren, maar op het gehele lichaam.

De gezichtsmassage werkt zeer ontspannend, geeft een verbeterde energie-, zuurstof-, bloed- , en lymfedoorstroming, hierdoor kan het een positieve invloed hebben op klachten zoals: hoofdpijn, vermoeidheid, stress, spijsverteringsproblemen etc.

 

Klassieke massage

DTF2015 klassieke massage 20Klassieke massage is in de eerste plaats een ontspanning van lichaam en geest. Door gebruik van verschillende technieken wordt de doorbloeding van de weefsels gestimuleerd, de afvalstoffen afgevoerd, en de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren verbeterd. De klassieke massage kan worden toegepast bij onder andere pijn, stress, spanning en vermoeidheidsklachten.

Manuele Lymfedrainage

manuele lymfedrainageManuele lymfedrainage is een massagetechniek die toegepast wordt om het lymfesysteem te stimuleren. Hierdoor kan meer opgehoopt vocht afgevoerd worden en zullen zwellingen afnemen.

Rolstoelmassage

De rolstoelmassage wordt over de kleren heen gegeven.

De massage stimuleert de werking van organen en systemen in het lichaam en bevordert het algemeen welbevinden.

De rolstoelmassage kan aan huis worden gegeven.

Segmentale massage

massage rug 02Segmentale massagetherapie is een uitdieping van Shiatsu en Klassieke massage en komt tot een nog meer gerichte behandeling.

Shiatsu Ryoho

DTF2015 shiatsu 42Shiatsu Ryoho is een holistische behandelmethode. Dat wil zeggen dat bij de behandeling altijd alle aspecten van de cliënt en zijn aandoening in aanmerking worden genomen. Als er lichamelijk of geestelijk een grote druk wordt ervaren, dan zal men op een gegeven moment uit balans raken. Dit uit zich vaak in pijnklachten. Door drukpuntmassage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

StoelShiatsu

DTF2015 stoel massage 07Stoelshiatsu is een effectieve drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen, die over de kleren heen wordt gegeven. De techniek, gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu, is ontwikkeld om op locatie toegepast te kunnen worden. Het lichaam kan zich volledig ontspannen op een speciaal voor deze behandeling ontworpen stoel. Door langdurig eenzijdige belasting, vermoeidheid en stress kunnen klachten ontstaan. Stoelshiatsu vermindert het stress niveau en activeert het eigen herstellende vermogen. Daardoor treedt verlaging van de spiertonus op en wordt de stofwisseling verbeterd. Het lichaam komt hierdoor beter in balans en het eigen immuunsysteem wordt versterkt.

Wereldwijd wordt deze effectieve methode van ziektepreventie met veel succes                                                               toegepast.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in spieren die tal van klachten kunnen geven. Deze zijn goed te masseren door middel van duim- en elleboogtechnieken.

Voetreflexbehandeling

Een voetreflexmassage is een massage van de reflexzônes van de voeten, die overeenkomen met alle klieren, organen, zenuwen, spieren en botten van het lichaam. Wanneer één of meer van deze gebieden niet goed functioneert, of wanneer het evenwicht is verstoord, dan is dit vaak in het lichaam merkbaar. De massage van de reflexzônes kan een krachtige stimulans zijn, waardoor het lichaam in balans komt. Daardoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk doen.

DTF2015 voetreflex 34DTF2015 voetreflex 36DTF2015 voetreflex 38

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een lichte lichaamsmassage met aandacht voor moeder en het ongeboren kind.

De lichaamsmassage wordt gegeven in zijligging op een speciaal ontworpen kussen. Met warme olie worden de rug, armen en benen gemasseerd, de massage wordt afgesloten met een Indiase gezichts-hoofdmassage.